Over mij

Ik ben begonnen met schaken op de basisschool in groep 6, mijn eerste echte wedstrijden speelde ik met het schoolteam van ‘de Tandem’. In 2013 zijn we kampioen van West-Friesland geworden en 2e op de Noordhollandse Kampioenschappen. Ik ben toen ook lid geworden bij schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn, waar ik les kreeg met behulp van de stappenmethode. In 2012 deed ik voor het eerst mee aan het NHSB meisjeskampioenschap waar ik een 2e plaats haalde achter Rosa Leek, goed genoeg om mee te mogen doen aan het NK-D voor meisjes. Daar was ik als 24e geplaatst maar haalde een gedeelde 8e plaats. Het jaar daarna werd ik 1e op het NHSB meisjeskampioenschap en gedeeld 2e op het NK.

In 2015 en 2016 werd ik weer NHSB kampioene, nu bij de meisjes C-jeugd en mocht ik ook weer naar het NK meisjes, nu in Rotterdam. Daar werd ik gedeeld 3e en gedeeld 8e.

In 2016 ben ik ook begonnen met plustrainingen bij Jop Delemarre, begin 2017 heb ik mijn tienkamp bij het Tatasteel toernooi gewonnen en tijdens het ASK-toernooi meegedaan in de A-groep.

Voor het NK meisjes B in Assen was ik als eerste geplaatst op basis van mijn FIDE-rating, ik heb daar al mijn partijen gewonnen en ben dan ook Nederlands kampioene geworden!