Voorbereiding EK

© Harry Gielen

In de voorbereiding op het EK speel ik, naast de extra trainingen met Jop Delemarre, ook diverse toernooien.

Het laatste grote toernooi voor het EK waar ik aan meegedaan heb is het HZ-toernooi in Vlissingen. Ik begon heel goed, later ging het wat minder maar uiteindelijk ben ik wel tevreden over het verloop van het toernooi. Robbert van Dijkhuizen heeft er op de website van Caïssa-Eenhoorn een leuk verslag in twee delen over geschreven: deel 1 en deel 2.

Van 8 t/m 16 juli werd het Amsterdam Chesstournament gehouden. Ik had een wildcard gekregen om mee te mogen spelen in de A-groep, daarvoor wil ik de organisatie nog heel erg bedanken! Het was zoals elk jaar weer een heel leuk toernooi. Ik was redelijk tevreden over mijn spel, alleen heb ik in een aantal partijen kansen laten liggen. Uiteindelijk heb ik toch nog 3 uit 9 gehaald en daarmee gescoord volgens mijn rating.

Het volgende toernooi waar ik aan ga deelnemen is het HZ International Chess Tournament in Vlissingen van 5 t/m 12 augustus.

© Harry Gielen

Van 23 t/m 25 juni heb ik meegespeeld in het HSG Open. Ook daar wist ik mijn eerste partij te winnen. De 2e ronde (die remise werd) en de 3e ronde mocht ik op een live-bord spelen. De 3e ronde tegen Joris Kokje kwam ik niet lekker uit de opening maar door een foutje van mijn tegenstander kwam ik toch beter te staan. In tijdnood, de laatste zetten speelde ik op increment, wist ik de winst niet te vinden en werd deze partij ook remise. De 4e en 5e ronde verloor ik helaas maar door een remise in de laatste partij toch een mooie plusscore van 1.2! Mijn volgende toernooi zal het Amsterdam Chesstournament zijn, dat van 8 t/m 16 juli in het Science Park wordt gehouden.

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 juni heb ik meegedaan aan het Open kampioenschap van Utrecht (OKU). Ik speelde daar in groep A (KNSB rating >1850). Na winst in de eerste partij mocht ik in de 2e ronde tegen GM Twan Burg spelen. Dat was mijn eerste echte partij tegen een grootmeester, wel verloren helaas 🙂  Na nog 2 verliespartijen en 2 remises heb ik toch een kleine overscore aan het OKU overgehouden.

Hieronder mijn partij uit het OKU tegen GM Twan Burg en uit het HSG Open tegen Joris Kokje.